Ισμήνης & Κανάρη
55132 Καλαμαριά
2310441942
2310441982

20-30/11/2020 1η Εθελοντική Αιμοδοσία Συλλόγου Παιδικές Καρδιές Α.Μ. 15751

30 χρόνια1990-2020

Θεσσαλονίκη 19/10/2020

Αρ. Πρωτ. 131«

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις Παιδικές Καρδιές με Εθελοντική Αιμοδοσία»

Αγαπητά μας μέλη,φίλοι,υποστηρικτές

Στα τριάντα χρόνια δράσης μας, στηρίξαμε άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, δημιουργήσαμε καιεξοπλίσαμε με ιατρικά μηχανήματα δύο Ιατρικά Εργαστήρια και δωρίσαμε ιατρικά μηχανήματα σε παιδοκαρδιολογική κλινική, σε κρατικά νοσοκομεία της πόλης μας, που εξυπηρετούν περιστατικά όληςτης Β. Ελλάδας. Οι δωρεές έγιναν για τη καλύτερη διάγνωση και παρακολούθηση των ανηλίκων & ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προβλήματα που βιώνουν τα άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η αγωνία και η δυσκολία των ασθενών και των οικογενειών τους να καλύψουν το αίμα που απαιτείται,καθώς σε κάθε παιδοκαρδιοχειρουργική & καρδιοχειρουργική επέμβαση χρειάζονται φιάλες αίμα, είναι μεγάλη.Γι’ αυτό Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία.10 λεπτά αρκούν από την καθημερινότητά μας για να βοηθήσουμε-σώσουμε μια ζωή!Η εναρκτήρια Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Β. Ελλάδας για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες& Παιδικές Καρδιές, θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως 30 Νοεμβρίου 2020, στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Επικοινωνείτε με το Κέντρο αιμοληψίας ΑΧΕΠΑ.Η επωνυμία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣΚΑΡΔΙΕΣ & ο αριθμός μητρώου είναι: 15751, (στοιχεία που πρέπει να δώσετε για να καταγραφεί η αιμοδοσία σας υπέρ του Συλλόγου).Το τηλέφωνο για ραντεβού είναι: 2313-30 33 90 & 2313 30 33 08, έτσι χωρίς ταλαιπωρία και συνωστισμό θα οριστεί το προσωπικό σας ραντεβού την μέρα και την ώρα που σας βολεύει μέσα στο10ήμερο που έχει οριστεί.Οι ώρες προσέλευσης αιμοδοτών είναι τις καθημερινές 8:30 – 13:30 και 17:30 – 19:30-Το Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες 9:00 – 12:30 -Την Τετάρτη η εξέταση αιμοδοτών αρχίζει στις 10:30 Η είσοδος είναι ΜΟΝΟ από την Κεντρική πύλη για τον έλεγχο και την τήρηση του πρωτοκόλλουασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κατευθύνεστε προς το Αιμοδοτικό.Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αιμοληψίας ενημερώστε μας στο Τηλ. του γραφείου:2310 441 942 (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 14.00), ή στο Ε- mail:info@paidikeskardies.gr ή στο Μessenger.

Η ενημέρωση είναι άκρως σημαντική για να μπορούμε, να διαχειριστούμε την μονάδααίματός σας για τις επεμβάσεις ανηλίκων & ενηλίκων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Το ΕΚΕΑ Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σας ενημερώνει

:Διαδικασία ΑιμοδοσίαςΗ ιδέα να προσφέρεις αίμα μπορεί να σε φοβίζει, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς -αφού οι άκρωςεξειδικευμένοι νοσηλευτές/τριες μας- θα φροντίσουν ώστε αυτή η 20λεπτη εμπειρία να είναι όσο τοδυνατόν πιο ευχάριστη.Πριν πας να δώσεις αίμα, φρόντισε για τα παρακάτω:

1. Σιγουρέψου ότι πληροίς τα κριτήρια αποδοχής του αιμοδότη και δεν ισχύει για σένα κάποιο απότα κριτήρια αποκλεισμού.

2. Να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα

3 με 4 ώρες πριν δώσεις αίμα.

3. Την ημέρα που θα δώσεις αίμα να παίρνεις πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.

Τι θα συμβεί μόλις φτάσεις στην αιμοδοσία:

1. Μόλις φθάσεις στην αίθουσα αναμονής θα πρέπει να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο τουαιμοδότη.

2. Αυτό συμπληρώνεται κάθε φορά που δίνεις αίμα.

3. Μετά θα ελέγξουν την αιμοσφαιρίνη σου (με ένα μικρό τσίμπημα στο δάκτυλο).

4. Μετά, θα ελέγξουμε την πίεση και τις σφίξεις σου. Μπορεί να χρειαστεί να ερωτηθείς για μερικάπράγματα που αφορούν το ιατρικό σου ιστορικό.

5. Εάν όλα είναι καλά, θα περάσεις στην αίθουσα αιμοληψιών, όπου θα ξεκινήσεις να δίνεις αίμα.

6. Στην διάρκεια της αιμοδοσίας θα ξαπλώσεις στις ειδικές καρέκλες, και θα χαλαρώσεις για 10λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο θα δώσεις περίπου 450 ml αίμα, ούτε καν μισό λίτρο. Μόνο με αυτόθα έχεις καταφέρει να σώσεις τρείς ζωές. Δεν είναι καταπληκτικό!

7. Μετά την αιμοδοσία δεν θα πρέπει να βιαστείς. Θα σου προσφέρουμε φρυγανιά, τυράκια καιπορτοκαλάδα.

Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αισθάνεσαι τελείως καλά πριν φύγεις.Θα σε ξαναδούμε σε 90 ημέρες!

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αξιοποιώντας 10 λεπτά από την καθημερινότητά σας για αιμοδοσία κάνετε μια καρδιά να πάλλεται με αισιοδοξία.Με τιμή,Tο Διοικητικό Συμβούλιο Η επωνυμία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ με αριθμό μητρώου 15751

Translate »
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram