Μήνυμα Προέδρου

Πριν τη δημιουργία του κάθε Συλλόγου κρύβεται ο αγώνας κάποιων ανθρώπων, να βρουν λύσεις, για να βοηθηθούν στο εκάστοτε πρόβλημά τους.

Έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν από …..χρόνια

Το 1973 γεννήθηκε η κόρη μου Νεκταρία με σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα. Τότε άρχισε ο δικός μου αγώνας.
Το παιδί μου παρακολουθείτο από καρδιολόγους μιας και δεν υπήρχαν ακόμα παιδοκαρδιολόγοι στη Β. Ελλάδα, ακόμα και η διάγνωση έγινε στο εξωτερικό, γιατί δεν υπήρχαν, ούτε τα μέσα ούτε η γνώση για να κάνουν διάγνωση, επίσης έπρεπε να καταφέρω ο ασφαλιστικός μου φορέας να δικαιολογήσει την μεταφορά του παιδιού μου στο εξωτερικό, η επέμβαση δεν γινόταν εδώ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν το ερέθισμα με την παρότρυνση του καθηγητή – παιδοκαρδιολόγου κ. Γεώργιου Βαρλάμη το 1990 να συσταθεί το πρώτο καταστατικό ίδρυσης του Συλλόγου Βορείου Ελλάδας «Παιδικές Καρδιές».

Δυστυχώς το 1993 συνέβη το μοιραίο και ο άγγελός μου, έφυγε από κοντά μου. Εξαιτίας του τραγικού αυτού γεγονότος ο Σύλλογος αδρανοποιείται.

Πρώτα η επιθυμία της Νεκταρίας- του αγγέλου μου, να βοηθήσουμε τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, αυτές τις μικρές ραγισμένες καρδούλες η παρότρυνση της οικογένειάς μου καθώς και άλλοι γονείς που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου, οι οποίοι  ήρθαν αντιμέτωποι με  τις ίδιες αδιέξοδες καταστάσεις, μου έδωσαν τη δύναμη και το 1999  να επαναδραστηριοποιηθεί  δυναμικά ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος Β. Ελλάδας Παιδικές Καρδιές για μένα δεν είναι ενασχόληση..

Είναι έργο αγάπης, διακονίας και προσφοράς στα παιδιά μας.

θα είμαι πάντα δίπλα σας

 

Χρυσούλα Τσικριτσίδου

Πρόεδρος του Σύλλογου Β.Ελλάδας  για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες Παιδικές Καρδιές